SPROGMUSEET

Redaktør: Ole Stig Andersen

Esperanto Kulturfestival i Helsingør

Den internationale kulturfestival “Kultura Esperanto Festivalo” præsenterer original esperantokultur og finder i år sted her i Danmark.

Festivalen foregår d. 7 juli 2009 til d. 12. juli 2009 i Helsingør, hvor over 100  esperanto-talende fra hele verden vil samles, og kunstnere vil optræde på esperanto for alle interesserede. Der vil også være sprogundervisning for interesserede hver dag under festivalen.

Kulturfestivalen “Kultura Esperanto Festivalo” vil videreudvikle den sprællevende esperantokultur med nye sange, litteratur, teater, video, tegneserier og meget mere – alt sammen på esperanto!

2009 er i øvrigt et særlig år for verdens esperanto-talende, da det markerer 150-års jubilæet for fødslen af esperantos ophavsmand dr. Zamenhof.

Kultura Esperanto Festivalo 2009 i Helsingør bliver den niende nordiske kulturfestival for esperanto-talende. Sidste gang, Danmark var vært for Kultura Esperanto Festivalo, var i 1996 i København.

Læs også:

  1. Sprogfestival i København torsdag 21. juli Der bliver givet smagsprøver på følgende sprog: amerikansk og britisk og australsk engelsk, esperanto, finsk, flamsk, fransk, indonesisk, katalansk, kinesisk, koreansk, nederlandsk, nepalesisk, polsk, rumænsk, rætoromansk, serbisk, slovakisk, svensk, tjekkisk...
  2. Esperantobyen Herzberg Tosproget skiltning i Herzberg am Harz: Tysk og esperanto (Foto: www.ic-herzberg.de) Jeg bliver gerne spurgt om esperanto virkelig tales og bruges i hverdagen, til fest og fagligt. Mit svar er...
  3. Internettets betydning for esperanto Esperantos flag siden 1903 Internettet fik sit gennembrud med Tim Berners-Lees bidrag sidst i 1980-erne, som førte til oprettelsen af www. For at kunne se, hvad internettets sejrsgang betyder for...
  4. Esperanto som et af mine modersmål Hvordan kom det dertil, at esperanto blev et af mine tre modersmål? Min far var tysker. Han forlod Tyskland i 1934, fordi han kunne se, hvad der politisk var under...
Tagget med: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Dr. Esperanto er også beskrevet på den danske udgave af vikipedio, så en forbindelse dertil i stedet for til den engelske ville være at foretrække – fra dansksprogede artikler!

  2. Men den engelske wikipediaartikel er meget fyldigere, sammenlign selv de to
    http://en.wikipedia.org/wiki/Zamenhof og http://da.wikipedia.org/wiki/Zamenhof. Vi vælger ikke links ud fra solidaritetshensyn, men ud fra oplysningshensyn.

Skriv en kommentar